Trudy

Mijn naam is Trudy van Zon, ik heb 2 volwassen kinderen en woon samen met mijn echtgenoot in het mooie dorp Warten, ongeveer 10 km van Leeuwarden. Na het afronden van de Pedagogische Academie, besloot ik mijn hart te volgen en koos ik voor een carričre in de zorg.  Met veel voldoening heb ik ruim 30 jaar als verpleegkundige gewerkt, waarvan de laatste 22 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige oncologie in het MCL.

 

In juli 2013 heb ik de post- HBO opleiding praktijkondersteuner somatiek aan de NHL afgerond. Tijdens deze opleiding werd ik gemotiveerd iets te gaan doen aan preventieve gezondheidszorg.
In september 2013 ben ik gestart met de opleiding stoelshiatsu bij de Dutch Bodywork Academy en kwam ik voor het eerst in aanraking met Shiatsu. Tijdens de opleiding hebben we veel onderling geoefend en ontdekte ik hoe effectief een stoelmassage is. Verkwikt en ontspannen ging ik na een cursusavond weer naar huis. Na het behalen van mijn diploma was het voor mij duidelijk, dit is iets wat bij mij past, hier wil ik mee verder en ontstond het idee een eigen bedrijf te starten. In januari 2014 ben ik van start gegaan met mijn bedrijf: Shizon. Ik heb hiervoor een behandelruimte aan huis.

Enthousiast geworden voor de shiatsu- en massagetherapie heb ik in juni 2017 mijn diploma Advanced Shiatsu Practitioner en het diploma Manueel Praktizijn behaald bij DBA.

Tot 1 december 2019 heb ik mijn vak als oncologieverpleegkundige in combinatie met mijn shiatsupraktijk uitgeoefend, maar gezien het steeds drukker werd in de praktijk, heb ik besloten me volledig op mijn praktijk te gaan richten en heb ik mijn ontslag ingediend.

Door mijn verpleegkundige achtergrond ben ik goed in staat een inschatting te maken van de ernst van klachten en zal ik zo nodig doorverwijzen naar een andere dicipline of arts. Samenwerken en netwerken vind ik belangrijk, omdat dit de kwaliteit van zorg verhoogd.

Ik werk vanuit een holistische zorgvisie. Dit betekent dat ik de mens zie als een eenheid op psychisch, sociaal en lichamelijk vlak. Men kan deze aspecten scheiden, maar ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beďnvloeden elkaar.
Ik hecht zelf waarde aan een goede balans tussen werk en rust.
Activiteiten die mij nieuwe energie geven, zijn yoga, zingen, dwarsfluit spelen en de natuur intrekken.