Yoga

Do-In Yoga
Bij Shizon bestaat de mogelijkheid om Do-In Yoga te beoefenen. Bij de Do-In School van Claudia Heijdel heb ik februari 2020 de Practitioner Opleiding en in mei 2021 de Full Teacher Opleiding afgerond.

De lessen worden gegeven in mijn praktijkruimte, de opzet is kleinschalig met maximaal 8 deelnemers per groep. 

Wat is Do-In Yoga?
Het is een Japanse bewegingsleer bestaande uit lichaamsgerichte energieoefeningen. De oefeningen zijn gericht op de meridianen(energiebanen) in je lichaam en bevorderen vitaliteit en gezondheid.
Do-In betekent letterlijk de weg naar binnen en Yoga is verbinden. Bij Do-In Yoga verbinden we ons hoofd(denken) met ons hart(voelen) en onze buik(weten). Het heeft overeenkomsten met andere vormen van Yoga.
Ook heeft de Do-In Yoga veel raakvlakken met Shiatsu, het is in feite een manier van bewegen, waarbij je jezelf Shiatsu geeft. Het zorgt ervoor dat de energie beter gaat stromen en blokkades worden opgeheven.

Wat voor oefeningen kan ik verwachten?
De lessen zijn afwisselend opgebouwd en worden gekoppeld aan een thema zoals bijvoorbeeld: “Aandacht voor de rug”. De les start met een korte meditatie waarna oefeningen volgen zoals; losmaken van gewrichten, opwarmen van spieren, strekkingen om je lijf soepel te maken, drukpuntoefeningen, partneroefeningen, energieoefeningen,  ademtechnieken en een eindontspanning.

Wat zijn positieve effecten van Do-In Yoga beoefening?
-Bevorderen van vitaliteit en flexibiliteit
-Meer rust en helderheid in het hoofd
-Betere balans in emoties
-Beter in je vel zitten

Do-In Yoga is toegankelijk voor elke leeftijd. Bij Shizon staat het genieten en plezier hebben in de bewegingen en houdingen voorop. De oefeningen zijn niet prestatiegericht.
Wil je een proefles volgen laat me dit dan even weten via WhatsApp of het contactformulier van deze pagina. Zie kopje Tarieven voor kosten en tijdstip van de lessen.

Tijden en tarieven

  • Lestijden donderdag: 9.30, 19u en 20.15
  • Lestijden vrijdag:      9.30  

Maximaal 8 deelnemers per groep.
12,- Euro per les.