Voetreflexologie

Voetreflexologie is een vorm van manuele therapie waarbij de voeten worden behandeld met als doel organen en processen in het lichaam beter te laten functioneren. De heilzaamheid van het behandelen van voeten was al bekend in het oude Egypte. Er zijn afbeeldingen uit Egypte van 2300 jaar voor Christus gevonden, waarop te zien is hoe een voetbehandeling werd gegeven.

De voetreflexologie is een ervaringstherapie die in de praktijk goede resultaten geeft, soms ook waar andere therapieŽn geen succes hadden.
De voetreflexologie gaat ervan uit dat zich op de voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met klieren, organen en andere delen van het lichaam. De reflexgebieden worden met duimen en vingers bewerkt.
Voetreflexologie kan verlichting geven bij stress en spanning, verbetert de doorbloeding van weefsels en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

      

Een greep uit problemen waarbij Voetreflexologie ondersteuning kan bieden:

-Stress,  spanning, burn- out
-Vermoeidheid
-Luchtwegproblemen
-Hormonale klachten
-Spijsverteringsklachten
-Hoofdpijn en migraine
-Hoofd- nek-schouder klachten
-Slaapproblemen

De behandeling duurt 45 min. Voorafgaand aan de behandeling wordt een intake gedaan.
Tijdens de behandeling zit u in halfzittende houding op een massagetafel. De behandeling start met een klassieke massage van de voet met massageolie, hierna worden de reflexgebieden behandeld.
Het is plezierig tijdens de massage comfortabele kleding  te dragen, waarbij het onderbeen makkelijk ontbloot kan worden.